Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki obierz i wytnij nóżki. Środek oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Nóżki pieczarek drobno posiekaj i wymieszaj z ok. 120 gramami serka twarogowego. Dodaj przyprawy ZIARENKA SMAKU oraz pieprz do smaku.
Pieczarki wypełnij farszem.
Ułóż pieczarki na aluminiowej tacce do grilla lub kratce piekarnika.
Zetrzyj na tarce żółty ser i lekko posyp pieczarki. Na koniec wbij do każdej jedno przepiórcze jajko.
Grilluj przez ok. 10 minut lub piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.
Pieczarki posyp posiekaną natką pietruszki i pieprzem do smaku
Podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY